Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@11:05:37 GMT

پس‌لرزه‌های شعرخوانی‌جنجالی اردوغان

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۰۱۶۸۹

محمدرضا عارف نماینده سابق تهران و مسعود پزشکیان نماینده تبریز به اظهارات اردوغان واکنش نشان دادند. ناطقان: اظهارات اردوغان رئیس جمهور ترکیه و شعرخوانی‌اش درباره رود ارس با واکنش‌های بسیاری از سوی سیاسیون ایران به دنبال داشت.

محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده سابق مردم تهران در یک رشته توئیت نسبت به اظهارات رجب طیب اردوغان درباره آذربایجان واکنش نشان داد و نوشت:تحولات مهم اخیر در قره‌باغ کوهستانی و منطقه پیرامون آن، نباید مورد غفلت راهبردی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران با داشتن مرز طولانی با قفقاز جنوبی باید در تغییرهای ژئوپلیتیکی در حال شکل‌گیری در قفقاز جنوبی حضور فعال‌تر داشته و با ایجاد توازن در سیاست خارجی، منافع ایرانیان را تحقق بخشد.

‌در غیبت ایران، کشورهای دیگر منافع خود را در توافق‌نامه صلح میان آذربایجان و ارمنستان تحقق بخشیدند. کشورهایی که مرزی با قره‌باغ نداشته‌اند، به عنوان ناظر بر آتش‌بس ورود کرده‌اند. ایران باید در تامین ثبات و آرامش و نیز توسعه همه جانبه این منطقه نقشی فعال داشته باشد.

‌آقای اردوغان و دیگر حاکمان منطقه باید بدانند که تاریخ منطقه نشان می‌دهد، این شمال رود ارس است که پیوند تاریخی با جنوب آن دارد.

وزارت خارجه ایران باید اعتراض رسمی و کتبی خود را به دولت‌های باکو و آنکارا ابلاغ و خواستار توضیح و عذرخواهی رسمی ایشان شود.
‌با این‌حال، رخداد اخیر باید به گونه‌ای مدیریت شود که از ایجاد بحران میان ایران و ترکیه جلوگیری و ٣٠٠سال ثبات تاریخی مرزهای دو کشور حفظ و روابط اقتصادی دوجانبه گسترش یابد.

این اصل راهبردی باید باور شود: "اقتصاد پویا" و "اتحاد داخلی" پیشران و پشتیبان سیاست خارجی همه کشورها است.

اظهارات اردوغان به نفع اسرائیل و امریکا است

نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های اخیر رئیس جمهور کشور ترکیه در خصوص خاک ایران گفت: هر جمله و حرکتی که باعث ایجاد تفرقه و دشمنی بین کشورهای مسلمان شود تنها به نفع امریکا، اسرائیل و استکبار است.

دکتر مسعود پزشکیان در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: تمامیت خاک کشور آذربایجان برای همه ما محترم است و کشور ارمنستان باید سالها پیش حق مسلم کشور آذربایجان را به رسمیت می‌شناخت و باید به کشور آذربایجان از بابت بازپس گرفتن خاکش تبریک بگوییم.

وی با انتقاد از صحبت‌های اخیر رجب طیب اردوغان خاطرنشان کرد: اینکه کسی به گونه ای صحبت کند که آذربایجان از ایران جدا شود یک خیال خام است، طبیعتاً آذربایجان برای ایران است و در خصوص بحث هایی که مطرح می شود اگر قرار باشد به مسائل تاریخی برگردیم تمام آذربایجان برای ایران بود اما ما هیچگاه چنین ادعایی را مطرح نکرده‌اید چراکه این مسائل باعث تفرقه و دشمنی می شود و این اختلاف ها به نفع مسلمان نیست.

وی خطاب به رئیس جمهور ترکیه گفت: انتظار می رود اردوغان به نوعی حرکت کند که وحدت و انسجام بین مسلمانان بیشتر شود چرا که در حال حاضر ترکیه به اندازه کافی دشمن دارد زمزمه های تحریم ها از سوی اروپا و امریکا نیز مطرح می‌شود و با این اختلافات تنها این امریکا، اسرائیل و دشمنان هستند که خشنود خواهند شد.

وی با تأکید بر اینکه مردم آذربایجان تمامیت ارضی کشور را به عنوان یکی از اولویت های خود می‌دانند خاطرنشان کرد: همین مردم آذربایجان در خاک خوزستان با جان دل جنگیدند و یک وجب از این سرزمین را به دشمن ندادند پس بدانند صدام اشتباهی کرد که نتیجه آن را سالها دید.
پزشکیان با تاکید بر ضرورت پرهیز از برخوردهای احساسی گفت: دیپلماسی کشورمان باید در مسیری حرکت کند که اختلافات بین کشورهای مسلمان کاهش یابد، باید از هر جمله و حرکتی که باعث تشدید این اختلافات می شود جلوگیری کنیم و با احساسات برخورد نکنیم.

نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر دیوانه ای سنگی را داخل چاهی بیاندازد ده ها نفر عاقل جمع شود نمی تواند آن سنگ را در بیاورد پس تلاش کنیم خودمان این دشمنی‌ها را تشدید نکنیم و با دیپلماسی صحیح در مسیر کاهش این اختلافات قدم برداریم. منبع: خبر انلاین برچسب ها: پس لرزه ، شعرخوانی ، اردوغان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پس لرزه شعرخوانی اردوغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۱۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز دوشنبه یک کلیسای دوران بیزانس در استانبول را به‌عنوان یک مسجد افتتاح کرد.

به گزارش فرارو، این اقدام دولت ترکیه که انتقاد یونان را به دنبال داشت، پس از ۴ سال از بازگشایی مسجد ایاصوفیه که پیش از آن ابتدا کلیسا و سپس موزه شده بود، انجام شده است.

ترکیه در سال ۲۰۲۰ طرح تبدیل کلیسای تاریخی «خورا» به مسجد را آغاز کرد. این کلیسا که به «کاریه» نیز معروف است در دوران عثمانی به مسجد و در سال ۱۹۴۵ توسط شورای وزیران ترکیه به موزه تبدیل شد.

اگرچه طرح بازگشایی مسجد کاریه در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، اما این اتفاق برای تکمیل کار مرمت این بنا تا به امروز به تعویق افتاده بود.

تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد اگرچه با استقبال مسلمانان ترکیه همراه شد، اما یونان و برخی از کشور‌ها با انتقاد از این اقدام دولت ترکیه، از این کشور خواستند از بنا‌های تاریخی مهم دوران بیزانس محافظت کند. دو بنای تاریخی ایاصوفیه و چورا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

اردوغان از طریق ویدئوکنفرانس در مراسم بازگشایی این مسجد شرکت کرده بود.

بنای تاریخی خورا که در نزدیکی دیوار‌های باستانی استانبول قرار دارد، به‌خاطر کاشی‌کاری و نقاشی‌های دیواری خود که قدمت آن‌ها به قرن چهارم پس از میلاد می‌رسد، مشهور است.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که دولت اردغان با تغییر کاربری دو بنای تاریخی ایاصوفیه و خورا به مسجد در تلاش بوده است تا پایگاه هواداران محافظه‌کار و مذهبی حزب حاکم ترکیه را در بحبوحه رکود اقتصادی در این کشور تقویت کند.

گفته می‌شود که به‌هنگام بازگشایی مسجد ایاصوفیه در استانبول، حدود ۳۵۰ هزار نمازگزار برای شرکت در نماز جمعه در این بنا و اطراف آن حاضر شده بودند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟